Follow Pop Culture And Fashion Magic

Sunday, March 30, 2014

Cum a fost la Fashion for Business

This article is all about a conference I got to attend last week here in Bucharest that proved very inspiring. I wasn’t too motivated to go initially, but I’m glad I did, taking a day off from work was well worth it. As you probably guessed from the title, the theme of the event was the way image and fashion can be used to our benefit in a professional environment. I'm not really into business attire as it's understood by most, but I'm all for dressing up as a way to empower and feel good about yourself.   

Recunosc, initial am ezitat sa particip la conferinta Fashion for Business organizata de BizForum, atat din motive obiective (lipsa de timp), cat si subiective (lipsa de chef). Ma bucur ca Sara a insistat sa ma duc, altfel as fi pierdut unul dintre putinele evenimente de unde am plecat incantata si inspirata. Va zic cu mana pe inima ca nu am irosit ziua degeaba (si nu pot spune asta despre multe dintre sindrofiile la care am fost in trecut si care s-au dovedit a total waste of a good outfit).

Tema evenimentului a fost legata de puterea pe care imaginea fiecaruia o are in mediul profesional, despre atitudinea si increderea pe care o anumita tinuta sau un machiaj ti-o ofera si cum poti face ca toate aceste elementele sa lucreze in avantajul tau.

Majoritatea celor care au vorbit in cadrul conferintei au fost grozavi. Preferatele mele au fost: Teodora Migdalovici (fondator Mealchemy.com), Andreia Urzica (PR Manager, H&M), Raluca Kisescu (senior manager commercial marketing, Avon) si Mirela Bucovicean (fondator Molecule F) care au vorbit in prima parte a zilei. Toate aceste doamne au fost o revelatie. Desi pe cateva le cunosteam dinainte, nu avusesem placerea sa le aud vorbind in fata unei audiente. 

 
 
Mi-a placut la nebunie faptul ca s-a discutat si despre partea umana a modei, de ceea ce inseamna de fapt sa ai stil, de cat de importanta este atitudinea si increderea in sine. Eu cred cu tarie ca poti sa arati exceptional si fara sa cheltuiesti enorm si ca nu trebuie sa iti cumperi in fiecare sezon toate colectiile noi ca sa arati minunat. In plus, este crucial sa te simti bine cu tine insati si daca ai asta sub control, orice altceva conteaza mai putin.

Stiu ca partea asta este cea mai dificila pentru ca noi suntem, de cele mai multe ori, cei mai mari critici ai nostrii si tot ce vine negativ din afara doare pentru ca noi insine credem acele lucruri despre noi. Nici eu nu pot sa spun ca sunt in permanenta incantata de mine dar incerc, asa cum Teodora spunea joi, sa-mi iubesc defectele pentru ca, la sfarsitul zilei tot eu sunt persoana pe care trebuie sa o impresionez cel mai tare. 

Un exercitiu extraordinar pe care cu totii ar trebui sa il practicam, este ca, macar uneori, sa uitam si sa iertam exigentele pe care le avem fata de ceilalti si fata de noi insine. Cautarea neincetata a perfectiunii este o sete imposibil de satisfacut si de cele mai multe ori vine la pachet cu multa nemultumire si nefericire. La fel, sa iti faci griji intruna pentru niste lucruri pe care nu le poti schimba, este nebunesc si deloc productiv.

 
Am cunoscut de asemenea o gramada de oameni noi. De data asta am incercat sa ies din zona mea de confort si nu am avut nici o problema sa ma duc la persoane necunoscute, dar care mi s-au parut grozave si sa ma prezint. Chair si in situatia in care cineva se dovedeste a nu fi ceea ce credeai tu initial, nu pierzi nimic daca incerci.

Din cele doua workshop-uri care au avut loc, eu am decis sa particip la cel sustinut de Carmen Dinca, make-up artist AVON Romania, intitulat Makeup 4 business. Am ales bine si de data aceasta si m-am simtit bine (mai ales ca am fost norocoasa si m-am autoinvitat am fost aleasa ca model pentru machiajul pe care Carmen l-a realizat ca demonstratie). Carmen este una dintre cele mai dragute persoane pe care le-am cunoscut vreodata, foarte calda si cu picioarele pe pamant! Mi-a explicat o gramada de lucruri de care nu aveam habar. Acum sper sa reusesc sa si aplic cateva dintre sfaturile pe care mi le-a dat – in special sa-mi fac sprancenele asa cum mi-a aratat! For the record Carmen, daca mai ai vreodata nevoie de un model pentru machiaj, I’m your girl!:))))  Si bineinteles ca a trebuie sa ies in oras in seara aceea, doar nu puteam sa las machiajul sa se iroseasca!

Sper ca cei de la Biz sa mai organizeze acest eveniment, prima editie a iesit bine si as fi incantata sa ne mai vedem si la alta editie (fara ezitari de aceasta data).   

  I’m wearing: 
leather skirt, pumps / fusta piele, pantofi - random brand
crop top / bluza scurta - OMG Fashion (here)
earrings /cercei - Romwe
  

12 comentarii :

Anna and Klaudia said...

fantastic outfit!!!! :)

http://anna-and-klaudia.blogspot.com/

Content Director - Strong Female Leaders said...

I never knew how slender your waist is - gorgeous body. The event looks like fun. And of course, your outfit looks lovely.
Beauty Fashion Skin Care Blog -Girlie Blog Seattle | Casual Chic Style

Unknown said...

Amazing!the whole look is so cool!
xoxo
Patinka
www.patinkasworld.blogspot.com

Vanessa said...

Stunning outfit and wonderful pics. ;-)
Lovely greets Nessa

Violeta Dumitru said...

Beautiful outfit! I love your make up!

Ioana-Carmen said...

Ce bine iti sta asa machiata! si tinuta e f chic ;) te pup!

Jewel Delgado said...

OMG! I like your outfit so chic and edgy. its been awhile since my last visit on your blog. Glad that I visit you again! CheerS! :)

Jewel Clicks

Jen27 said...

Ooh, what a great outfit (loving the cropped camo sweater) and the makeup looks lovely! xo

-Jen
www.vibrantbeautyblog.com

I Am Sophia Sanchez said...

I adore your cropped camo sweater!!! <3

http://www.iamsophiasanchez.com/

Ivanasworld said...

love the skirt :)

Alice in vintageland said...

@Beauty Fashion Skin Care BlogGirlie Blog Seattle - thank you, I'm a bit obsessed with crop tops at the moment!:)

Unknown said...

Hey beauty you have a really nice blog and amazing pictures .Have a nice day =)
http://www.obsessionwithfashion.blogspot.com/

AddThis Smart Layers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...